Till startsida
Göteborgs universitet
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

TAT Gruppen

Targeted Alpha Therapy Group (TAT Gruppen) är resultatet av samarbeten mellan avdelningar vid Göteborgs Universitet, Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Chalmers Tekniska Högskola samt olika utländska centra som till exempel Cyklotron-enheten vid Rigshospitalet i Köpenhamn, Memorial Sloan-Kettering Cancer Center i New York och Institute for Transuranium Elements i Karlsruhe.

Målet med forskningen är att utveckla strategier för behandling av spridd cancer med hjälp av alfa-partikelstrålande nuklider. Forskningsfälten varierar från studier av kemin i samband med märkningen av olika bärarmolekyler med olika radioaktiva isotoper, studier av farmakokinetik och olika aspekter av strålningsfysik som till exempel dosimetri, till kliniska studier i vilka de utvecklade behandlingsmetoderna utvärderas.

Personalen som arbetar i TAT Gruppen har olika bakgrunder alltifrån molekylär- eller mikrobiologi, kärn- eller strålningsfysik, kemi eller medicin. Samarbetet inom gruppen karakteriseras av ett regelbundet återkommande utbyte av idéer och planering av olika försök inom hela eller delar av gruppen.

Mer utförlig information finns på den engelska versionen av hemsidan

Kontaktinformation

Per Albertsson -Gruppledare

Avdelningen för Onkologi
Jubileumskliniken, Blå stråket 2
Sahlgrenska Universitetssjukhuset, 413 45 Göteborg

Telefon:
46 (0)31 342 10 00

Kalender

Till kalendern

Kliniska Studier

Information om gruppens kliniska studier (på engelska)

Personal

Kontaktlista över gruppens personal (på engelska)

Artiklar

Lista över gruppens publicerade artiklar

Forskning

Information om gruppens forskning (på engelska)

Sidansvarig: Emma Aneheim|Sidan uppdaterades: 2014-03-13
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?